Veilig museumbezoek vanaf 2 juni

Op: 25-05-2020

Vanaf dinsdag 2 juni mogen wij de museumdeuren weer openen! Uw museumbezoek zal er anders uitzien vanwege de opgelegde corona-maatregelen. Hieronder leest u meer over de aanpassingen en wat wij verwachten van u als museumbezoeker, zodat wij samen zorgen voor een veilig en prettig museumbezoek.

Voorafgaand aan uw bezoek

• We werken tijdelijk met aangepaste openingstijden:
  • Dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 16.00 uur
  • Zaterdag + zondag 11.00 – 17.00 uur
  • Tickets reserveren is niet meer verplicht sinds 1 juli 2020, maar raden wij sterk aan. Op die manier bent u verzekerd van toegang en kunnen wij ook een veilig museumbezoek garanderen voor andere bezoekers. Spontaan langskomen kan, mits de maximale capaciteit van het museum is bereikt. E-tickets kunt u via onze ticketpagina bestellen.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen per tijdslot, tenzij u tot één huishouden behoort.
  • Let op: de lift en garderobe zijn nu tijdelijk afgesloten vanwege ruimtegebrek.

In het museum

• Bij binnenkomst vragen we u gebruik te maken van de desinfecterende gel. We hebben een routing uitgezet in de vaste tentoonstelling en in de tijdelijke tentoonstelling staplaatsen gemarkeerd. In het museum vindt u tevens op diverse plekken desinfecterende gel.
  • De vaste – en tijdelijke tentoonstelling zijn beide weer te bezichtigen; u kunt nog niet deelnemen aan groepsactiviteiten zoals rondleidingen en stadswandelingen.
  • Verplichte audiogids uitgifte voor elke bezoeker. Op deze manier weten wij exact of we het maximum aantal bezoekers niet overschrijden. Neem uw eigen koptelefoon/oortjes mee (standaard 3.5 mm jack audio input) of maak gebruik van onze koptelefoons
  • Ons museum wordt elke dag grondig schoongemaakt en contactoppervlakken worden met regelmaat gedesinfecteerd.

Wat verwachten wij van u als bezoeker

• Kom niet naar het museum als uzelf of uw huisgenoten verkouden zijn of griepklachten hebben.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar en ook van onze medewerkers.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.*Raak zo min mogelijk aan zoals (trap)leuningen, deuren en winkelproducten.
  • Gebruik voorafgaand en na afloop van het museumbezoek gebruik van de desinfecterende gel bij binnenkomst in het museum.
  • Gelieve met pin of contactloos (pin of mobiel) te betalen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers van het museum.

Wij wensen iedereen een fijn en veilig bezoek aan Grachtenmuseum Amsterdam – hopelijk tot snel!