Het Geheim van de Meester

van: 18-04-2020
tot: 30-04-2021

Wat is het geheim van Hollandse Meesters als Rembrandt, Vermeer, Frans Hals en Jan Steen? En waarom zijn deze meesters tot op de dag van vandaag wereldberoemd? Vanaf 18 april 2020 worden 22 van de bekendste kunstwerken uit de Nederlandse geschiedenis laag voor laag onthuld in Grachtenmuseum Amsterdam.

Zes eeuwen kunstgeschiedenis ontrafeld

In Grachtenmuseum Amsterdam zijn een jaar lang de schilderijen uit het AVROTROS televisieprogramma ‘Het Geheim van de Meester’ te bewonderen. Denk hierbij aan Het meisje met de parel van Johannes Vermeer, Het puttertje van Carel Fabritius, maar ook modernere meesterwerken, zoals Meisje in witte kimono van George Breitner of Maannacht IV van Jan Sluijters. De 22 meesterwerken vormen in één overzichtstentoonstelling zo een uniek ensemble in de sfeervolle stijlkamers van Grachtenmuseum Amsterdam.

Verder vertelt de expositie de verhalen en de geheimen achter de meesterwerken. Het gepassioneerde team van televisieprogramma Het Geheim van de Meester heeft door middel van infraroodopnamen, röntgenfoto’s, XRF-scans, verfmonsters en klassiek archiefonderzoek getracht de geheimen van de meesters te ontrafelen. Als bezoeker word je meegenomen in een ontdekkingsreis door zes eeuwen kunstgeschiedenis. Het Geheim van de Meester van producent POSVIDEO in opdracht AVROTROS is een van de best bekeken kunstprogramma’s op de Nederlandse televisie.

Kijk hier alle gemiste afleveringen terug.

Te zien in de expositie

De 22 schilderijen uit de drie seizoenen van televisieprogramma Het Geheim van de Meesters zijn te zien in Grachtenmuseum Amsterdam van 18 april 2020 t/m 30 april 2021.

Grachtenmuseum Amsterdam | Het Geheim van de Meester | Tentoonstelling