Open Tuinen Dagen: 17-06 t/m 19-06

Op: 15-06-2022

Het Grachtenmuseum doet ook dit jaar weer mee met de feestelijke Open Tuinen Dagen. De grachtentuin van het museum werd de afgelopen maanden omgetoverd tot een klassieke tuin en is geïnspireerd op de grachtentuinen van vroeger met een Frans karakter. Bezoekers mogen tijdens de Open Tuinen Dagen een exclusief kijkje nemen in onze tuin.

Over de Open Tuinen Dagen
Met dit jaar als thema “Op bezoek in de particuliere grachtentuin” krijgen bezoekers van de Open Tuinen Dagen op 17, 18 en 19 juni 2022 de kans om een variëteit aan grachtentuinen te bezoeken – ook wel het best bewaarde geheim van de stad genoemd, omdat ze achter gesloten huizenblokken liggen. Het thema verwijst bovendien naar het historische feit dat vrijwel al deze tuinen ooit zijn aangelegd als particuliere tuin bij een woonhuis. Zo’n 25 grachtentuinen – tegenwoordig nog steeds onderdeel van een woonhuis, óf horend bij een instelling – openen voor publiek tijdens de Open Tuinen Dagen 2022.

Toegang tuin Grachtenmuseum
Voor alle bezoekers van het Grachtenmuseum is onze tuin dit weekend gratis te bezoeken.

Wil dit weekend alle open grachtentuinen bezoeken in Amsterdam? Koop dan een passe-partout ticket van €18,- via deze website: www.opentuinendagen.nl